Diergaarde Blijdorp is één van Europa’s mooiste dierentuinen.

Met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. We bieden onze bezoekers een ontdekkingsreis langs bijzondere dieren en planten uit de hele wereld, in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving. Diergaarde Blijdorp wil natuur beschermen, herstellen en bewaren en zo veel mogelijk mensen inspireren hetzelfde te doen. Wij doen dit door onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een groene omgeving. 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Heeft het zin om een open sollicitatie te sturen?
Iedere dag krijgen we open sollicitatiebrieven en mails waar we natuurlijk hartstikke trots op zijn. Het zijn er zoveel dat het beantwoorden van alle brieven en mails niet lukt, hoe graag we dat ook willen doen. Het heeft eigenlijk alleen zin om te solliciteren als er een vacature open staat. Op onze site kun je precies zien of dat zo is. Staat er een vacature bij waar je belangstelling voor hebt? Solliciteer dan gericht op die functie.

 

Bewaren jullie mijn sollicitatie en CV tot er een vacature vrij komt?
Omdat we dagelijks zoveel sollicitaties ontvangen is het onmogelijk om alle brieven en mails te bewaren. Heel soms houden we een sollicitatie in portefeuille. Je krijgt daar dan bericht over. Als er een vacature vrij komt die bij je opleiding, ervaring en wensen past, kun je opnieuw solliciteren binnen 2 weken na de publicatie van de vacature. Je sollicitatie wordt dan meegenomen in de procedure.

Stage lopen in Blijdorp

Om stage te kunnen lopen in Blijdorp moet je minimaal 16 jaar zijn en aan de voorwaarden voldoen, zoals deze in de vacature en hieronder staan beschreven.

Stages dierverzorging
Diergaarde Blijdorp kan het hele jaar een aantal blokstageplaatsen aanbieden aan derde en vierde jaars MBO-studenten dierverzorging niveau 3 en 4, voor minimaal 6 tot 8 weken en minimaal 4 dagen per week. Paraveterinaire stages kunnen helaas niet worden doorlopen.

 

Snuffelstages
Organisatorisch is het helaas niet mogelijk om kortdurende snuffelstages van één of enkele dagen in de week aan te bieden.

 

Meewerkstages
Meewerkstages moeten minimaal 4 dagen per week beslaan en 6 tot 8 weken aaneengesloten duren (blokstages).

 

Onderzoeksstages
Het aanbod van onderzoeksstages binnen het cluster Dier & Plant is beperkt. Als er mogelijkheden zijn moet een stage minstens 10 weken aaneengesloten duren.

 

Stage bij andere afdelingen
Ook bij andere afdelingen van Diergaarde Blijdorp is het in sommige perioden mogelijk om stage te lopen. Mogelijkheden hangen samen met de opleiding die je volgt, de periode waarin je stage moet lopen en met actuele projecten binnen de Diergaarde. Beschikbare stageplaatsen vind je bij de vacatures. Staat er geen stagevacature voor voor jouw opleiding open, dan is er op dat moment helaas geen plaats.

Contact

Heb je andere vragen, dan kun je contact opnemen met afdeling Personeel en Organisatie via HR@diergaardeblijdorp.nl.

Het heeft geen zin om je (open) sollicitatiebrief en/of CV naar deze mail te sturen. Deze zal niet worden meegenomen in een selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van een vacature wordt niet op prijs gesteld.