Diergaarde Blijdorp is één van Europa’s mooiste dierentuinen.

Diergaarde Blijdorp is met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. We zetten ons in voor behoud en herstel van biodiversiteit en willen zo veel mogelijk bezoekers inspireren om ook de natuur te beschermen. Blijdorp werkt aan deze missie door de coördinatie van Populatiemanagement Programma’s voor behoud van diersoorten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en samenwerking en ondersteuning van natuurbehoudsorganisaties wereldwijd.

Wij willen onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een botanische tuin. Met onze 21 rijksmonumenten dragen we bij aan het cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Blijdorp bestaat 165 jaar, is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Heeft het zin om een open sollicitatie te sturen?
Het heeft alleen zin om te solliciteren mits er een vacature open staat. Dagelijks ontvangen wij diverse open sollicitaties. Vanwege de hoeveelheid lukt het ons niet om alle mails te beantwoorden, hoe graag we dat ook willen. Wij nemen open sollicitaties dus niet in behandeling. Staat er op onze site een vacature waar je belangstelling voor hebt? Solliciteer dan gericht op die functie!

 

Bewaren jullie mijn sollicitatie en CV tot er een vacature vrij komt?
Het is wegens de privacywet niet toegestaan om jouw CV te bewaren tot dat er een vacature vrijkomt. Als er een vacature vrij komt die bij je opleiding, ervaring en wensen past, kun je opnieuw solliciteren binnen 2 weken na de publicatie van de vacature. Je sollicitatie wordt dan meegenomen in de procedure.

Stage lopen in Blijdorp

Je kunt stage bij ons lopen als je minimaal 16 jaar bent en aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden vind je in de stage-vacature en hieronder.

Stages dierverzorging
We kunnen het hele schooljaar een aantal blokstageplaatsen aanbieden aan derde en vierde jaars MBO-studenten dierverzorging niveau 3 en 4. Jouw stage moet aan bepaalde eisen te voldoen zo stellen wij de voorwaarde dat de stageperiode minimaal 6 tot 8 weken duur voor minimaal 4 dagen per week. Paraveterinaire stages kunnen helaas niet worden doorlopen binnen de Diergaarde.

 

Snuffelstages
Aanvragen voor kortdurende stages (korter dan 6 weken) zijn niet mogelijk binnen Diergaarde Blijdorp. Organisatorisch is dit niet haalbaar o.a. vanwege veiligheidsredenen. 

 

Meewerkstages
Ben je op zoek naar een meewerk stage? Voordat je een mail naar ons toestuurt controleer dan even of de aanvraag aan de volgende voorwaarden voldoet. De stage is voor minimaal 4 dagen per week en de duur van de stage bedraagt minimaal 6 tot 8 weken aaneengesloten.

 

Onderzoeksstages
Onderzoekstages vinden plaats binnen Diergaarde Blijdorp onder het cluster Dier & Plant. Het aanbod hierin is zeer beperkt. Indien er mogelijkheden zijn worden deze per vacature op de website beschikbaar gesteld. De stage moet minimaal 10 weken aaneengesloten duren.

 

Stage bij andere afdelingen
Beschikbare stageplaatsen vind je op de website bij vacatures. Zie je geen stage-vacature voor jouw opleiding? Dan is er op dat moment helaas geen plaats en heeft het geen zin om een aanvraag hiervoor in te dienen!

Contact

Solliciteren is zinvol mits er een vacature open staat op de website op de pagina vacatures. Jouw CV met motivatiebrief kun je uploaden bij de vacature waar je op wilt reageren.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs. Vacatures delen? Graag!