Diergaarde Blijdorp is één van Europa’s mooiste dierentuinen.

Diergaarde Blijdorp is met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. We zetten ons in voor behoud en herstel van biodiversiteit en willen zo veel mogelijk bezoekers inspireren om ook de natuur te beschermen. Blijdorp werkt aan deze missie door de coördinatie van Populatiemanagement Programma’s voor behoud van diersoorten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en samenwerking en ondersteuning van natuurbehoudsorganisaties wereldwijd.

Wij willen onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een botanische tuin. Met onze 21 rijksmonumenten dragen we bij aan het cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Blijdorp bestaat 165 jaar, is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Heeft het zin om een open sollicitatie te sturen?
Iedere dag krijgen we open sollicitatiebrieven en mails waar we natuurlijk hartstikke trots op zijn. Het zijn er zoveel dat het beantwoorden van alle brieven en mails niet lukt, hoe graag we dat ook willen. Het heeft alleen zin om te solliciteren als er een vacature open staat. Staat er op onze site een vacature waar je belangstelling voor hebt? Solliciteer dan gericht op die functie.

 

Bewaren jullie mijn sollicitatie en CV tot er een vacature vrij komt?
Omdat we dagelijks zoveel sollicitaties ontvangen is het onmogelijk om alle brieven en mails te bewaren. Heel soms houden we een sollicitatie in portefeuille. Je krijgt daar dan bericht over. Als er een vacature vrij komt die bij je opleiding, ervaring en wensen past, kun je opnieuw solliciteren binnen 2 weken na de publicatie van de vacature. Je sollicitatie wordt dan meegenomen in de procedure.

Stage lopen in Blijdorp

Je kunt stage bij ons lopen als je minimaal 16 jaar bent en aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden vind je in de stage-vacature en hieronder.

Stages dierverzorging
We kunnen het hele schooljaar een aantal blokstageplaatsen aanbieden aan derde en vierde jaars MBO-studenten dierverzorging niveau 3 en 4, voor minimaal 6 tot 8 weken en minimaal 4 dagen per week. Paraveterinaire stages kunnen helaas niet worden doorlopen.

 

Snuffelstages
Organisatorisch is het helaas niet mogelijk om kortdurende snuffelstages van één of enkele dagen in de week aan te bieden.

 

Meewerkstages
Meewerkstages moeten minimaal 4 dagen per week beslaan en 6 tot 8 weken aaneengesloten duren (blokstages).

 

Onderzoeksstages
Het aanbod van onderzoeksstages binnen het cluster Dier & Plant is beperkt. Als er mogelijkheden zijn moet een stage minstens 10 weken aaneengesloten duren.

 

Stage bij andere afdelingen
Stagemogelijkheden bij andere afdelingen hangen samen met de opleiding die je volgt, de periode waarin je stage moet lopen en met actuele projecten binnen de Diergaarde. Beschikbare stageplaatsen vind je bij de vacatures. Zie je geen stage-vacature voor jouw opleiding? Dan is er op dat moment helaas geen plaats.

Contact

Neem voor andere vragen contact op met onze afdeling HRM via HR@diergaardeblijdorp.nl.

Solliciteren heeft alleen zin als er een vacature open staat. Je motivatie en CV kun je uploaden bij de vacature waar je op wilt reageren; niet via dit mailadres. 

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures? Liever niet. Vacatures delen? Graag!