KAM- Coördinator, 32 tot 38 uur per week

Voor onze afdeling Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) hebben we per direct een vacature voor een energieke, zelfstandige en betrokken

 

KAM-Coördinator

32 tot 38 uur per week

 

De functie en afdeling

Geen dag is hetzelfde voor jou als KAM-coördinator binnen Diergaarde Blijdorp. Binnen deze afwisselende rol ga je aan de slag met de (door-)ontwikkeling en uitvoering van ons KAM beleid. Je ziet er op toe dat iedereen zich houdt aan de procedures en regels. Op een prettige, coachende en overtuigende manier geef je (on)gevraagd advies. Dit om het risicobewustzijn binnen Blijdorp te vergroten en bij te dragen aan een organisatiecultuur waarin veilig, gezond en milieubewust werken normaal is. Je bent je bewust van jouw voorbeeldrol en je creëert draagvlak door informatie te delen en collega’s te laten meedenken over oplossingen.

Daarnaast houd je je bezig met en ben je verantwoordelijk voor:

 • het opstellen, uitvoeren en actueel houden van de Risico- Inventarisatie en Evaluatie;
 • het verrichten van werkplekinspecties;
 • instructies geven over veilig werken;
 • het signaleren van risico’s, het opstellen van risicoanalyses inclusief actieplannen en het toezien op de naleving hiervan;
 • het opstellen van een jaarplan en kwaliteitsverslag, evaluaties verzorgen;
 • het aanleveren van managementrapportages, beleidsnotities en analyses;
 • het zorgen voor protocollen op het gebied van calamiteiten en KAM;
 • het onderzoeken en opvolging geven aan gevaarlijke situaties en (bijna) bedrijfsongevallen;
 • het in kaart brengen van verplichte veiligheidstrainingen per functie;
 • het beheren van vergunningen;
 • de afvoer van afvalstoffen coördineren;
 • je bent mede verantwoordelijk voor de brandveiligheid.

Je rapporteert aan de Operationeel Manager Parkmanagement en onderhoudt contacten met de Brandweer, DCMR en Inspectie SZW.

Waar zijn wij naar op zoek

Je bent in het bezit van een diploma Middelbare of Hogere Veiligheidskunde (MVK of HVK) en hebt al een aantal jaren werkervaring als KAM- Coördinator waarbij je al eerder KAM-Beleid, een RI&E en bruikbare KAM-tools hebt ontwikkeld. Omdat de functie zo afwisselend is en je met verschillende doelgroepen te maken hebt is het van belang dat je een toegankelijke, proactieve, oplossingsgerichte houding hebt. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om collega’s mee te nemen en te adviseren binnen jouw expertisegebied. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategisch en uitvoerend en je haalt hier ook je energie uit.

Waar kom je werken

Diergaarde Blijdorp is met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Al deze mensen geven we een onvergetelijke dag uit maar er is een hoger doel.

Onze missie is eenvoudig en krachtig. De natuur helpen het tij te keren. Dit doen we door te werken aan soortbehoud en natuurherstel wereldwijd. We willen zo veel mogelijk mensen binnen en buiten de Diergaarde inspireren om ook de natuur te beschermen. Together we bring nature back to life! Je leest hier alles over in het Masterplan 2050.

Blijdorp werkt aan deze missie door diverse populatiemanagement programma’s te coördineren, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en de samenwerking op te zoeken met natuurbehoudsorganisaties wereldwijd. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

Wij bieden...

Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving bij een organisatie met een betekenisvolle missie en informele werksfeer. Je krijgt veel vrijheid binnen jouw functie en de uitvoering hiervan en er is ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, een salarisindeling afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal IX. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 6,75%, ABP pensioen, collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en 190 verlofuren per jaar (op basis van 38 uur per week). Je ontvangt gratis toegang tot Diergaarde Blijdorp en de mogelijkheid tot voordelige toegang bij andere dieren- en attractieparken in binnen- en buitenland. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

Meer weten?

Mail inhoudelijke vragen over de functie naar Ann Lampo (Operationeel Manager Parkmanagement). Neem voor andere vragen contact op met onze afdeling HR.

Solliciteren

Gaat jouw groene hart sneller kloppen van deze vacature en wil jij je steentje bijdragen aan onze ambities voor soortbehoud en natuurherstel? Dan zien we je reactie graag met belangstelling tegemoet.

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Vacature delen? Graag!

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha