KAM- Coördinator, 32 tot 38 uur per week

Voor onze afdeling Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) hebben we per direct een vacature voor een energieke, zelfstandige en betrokken

 

KAM-Coördinator

32 tot 38 uur per week

De functie

Geen dag is hetzelfde voor jou als KAM-coördinator binnen Diergaarde Blijdorp. Binnen deze afwisselende rol ga je aan de slag met de (door-)ontwikkeling en uitvoering van ons KAM beleid. Je ziet er op toe dat iedereen zich houdt aan de procedures en regels. Op een prettige, coachende en overtuigende manier geef je (on)gevraagd advies. Dit om het risicobewustzijn binnen Blijdorp te vergroten en bij te dragen aan een organisatiecultuur waarin veilig, gezond en milieubewust werken normaal is. Je bent je bewust van jouw voorbeeldrol en je creëert draagvlak door informatie te delen en collega’s te laten meedenken over oplossingen.

Daarnaast houd je je bezig met en ben je verantwoordelijk voor:

 • het opstellen, uitvoeren en actueel houden van de Risico- Inventarisatie en Evaluatie;
 • het verrichten van werkplekinspecties;
 • instructies geven over veilig werken;
 • het signaleren van risico’s, het opstellen van risicoanalyses inclusief actieplannen en het toezien op de naleving hiervan;
 • het opstellen van een jaarplan en kwaliteitsverslag, evaluaties verzorgen;
 • het aanleveren van managementrapportages, beleidsnotities en analyses;
 • het zorgen voor protocollen op het gebied van calamiteiten en KAM;
 • het onderzoeken en opvolging geven aan gevaarlijke situaties en (bijna) bedrijfsongevallen;
 • het in kaart brengen van verplichte veiligheidstrainingen per functie;
 • het beheren van vergunningen;
 • de afvoer van afvalstoffen coördineren;
 • je bent mede verantwoordelijk voor de brandveiligheid.

Je rapporteert aan de Operationeel Manager Parkmanagement en onderhoudt contacten met de Brandweer, DCMR en Inspectie SZW.

Wat verwachten we van jou?

Je bent in het bezit van een diploma Middelbare of Hogere Veiligheidskunde (MVK of HVK) en hebt al een aantal jaren werkervaring als KAM- Coördinator waarbij je al eerder KAM-Beleid, een RI&E en bruikbare KAM-tools hebt ontwikkeld. Omdat de functie zo afwisselend is en je met verschillende doelgroepen te maken hebt is het van belang dat je een toegankelijke, proactieve, oplossingsgerichte houding hebt. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om collega’s mee te nemen en te adviseren binnen jouw expertisegebied. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategisch en uitvoerend en je haalt hier ook je energie uit.

Wij bieden…

Een uitdagende, veelzijdige en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving bij een organisatie met een betekenisvolle missie en informele werksfeer. Je krijgt veel vrijheid binnen jouw functie en de uitvoering hiervan en er is ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, een salarisindeling afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal IX (€ 3.112,32 - € 3.982,46 bruto per maand o.b.v. 38 uur), ABP pensioen, collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en 190 verlofuren per jaar op basis van een fulltime dienstverband. Je krijgt gratis toegang tot onze mooie dierentuin en de mogelijkheid om andere (dieren)parken voordelig te bezoeken. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

Over Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp bevindt zich in een ontwikkelingsfase om de ambities vanuit haar Masterplan 2030 waar te maken. Dit doen we samen met 170 medewerkers, 300 vrijwilligers en vele seizoensmedewerkers. We streven naar een vooraanstaande positie op het gebied van natuurbehoud en dierenwelzijn in 2030. Meer weten? Lees het Masterplan 2030 hier!

Meer weten?

Mail inhoudelijke vragen over de functie naar Ann Lampo (Operationeel Manager Parkmanagement). Neem voor andere vragen contact op met onze afdeling HR.

Solliciteren

Ben jij een échte Blijdorpert met een Rotterdamse mentaliteit en wil jij ook werken in de leukste dierentuin van Nederland? Solliciteer dan! Heb je het idee nog niet aan alle criteria te voldoen maar is je interesse wel gewekt? Ook dan ontvangen we jouw sollicitatie, inclusief motivatie, graag!

Vacature delen? Graag!

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha