Manager IT & Digital

Voor ons team IT & Digital zijn we op zoek naar een enthousiaste en bevlogen

Manager IT & Digital

voor 32 tot 38 uur per week

De functie en afdeling

IT & Digital is een team in ontwikkeling binnen een wendbare organisatie. Jij bent hét aanspreekpunt en leidinggevende van het team IT & Digital dat jij verder vormgeeft. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de visie en strategie op het hele IT-landschap van Diergaarde Blijdorp, en de uitvoering en verdere ontwikkeling daarvan.

Hierbij stuur je op resultaten van de operationele externe IT-teams die onze organisatie ontzorgen. Jij bepaalt de KPI’s en geeft duidelijke kaders en richting. Daarnaast houd je je actief bezig met veilige en goed functionerende toekomstbestendige digitale oplossingen om onze organisatiedoelen en ambities te realiseren. De resultaten rapporteer je rechtstreeks aan de Directeur-bestuurder.

Waar richt je je op:

  • Je hebt een adviserende rol over alles wat er op IT-vlak in de Diergaarde plaatsvindt, waarbij je ook meedenkt over IT oplossingen in (nieuw te ontwerpen) verblijven en grotere gebieden binnen en buiten de Diergaarde

  • Een verdere digitalisering ondersteunen en realiseren binnen de Diergaarde.

  • Je bent verantwoordelijk voor de vormgeving en aansturing van het (in- en externe) team IT & Digital, de samenwerking en het contact met leveranciers.

  •  In kaart brengen van en adviseren over de informatiebehoefte m.b.t. bedrijfsprocessen. Waaronder risico’s, knelpunten en uitdagingen en hoe deze om te zetten naar passende informatievoorziening.

  • Samen met het Managementteam bepalen van de strategie en zorgdragen voor IT-beleid met betrekking tot communicatiemiddelen, calamiteitenmanagement en een optimale werkplekinrichting.

  • Opzetten, uitdragen en controleren van richtlijnen op het gebied van informatiebeheer en -uitwisseling, waaronder adviseren over beveiligingsmaatregelen en het opstellen van een informatiebeheerplan.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie of Bedrijfskunde. Daarnaast heb je 5 tot 10 jaar aantoonbare ervaring op dit vlak.

Je hebt generieke kennis en ervaring met verschillende informatiesystemen, samenwerkingstools, informatiebeveiligingssoftware en cloud computing. Aantoonbare ervaring op het gebied van Agile, ITIL of CISM is een welkome aanvulling.

Je hebt een duidelijke visie op IT en Informatiemanagement, vindt het leuk om een klein team aan te sturen en de afdeling verder vorm te geven en professionaliseren.

Je bent praktisch ingesteld en kunt snel schakelen op verschillende niveaus. Je bent analytisch sterk, kunt helder adviseren en problemen oplossen. Complexe informatiemanagementkwesties ga je niet uit de weg en worden door jou in begrijpelijke taal uitgelegd. Je hebt een coördinerende rol bij het oplossen van storingen en zoekt de samenwerking binnen de hele organisatie proactief op; jij laat je zien! En natuurlijk ben je enthousiast over onze missie!

Waar kom je werken?

Diergaarde Blijdorp is met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Al deze mensen geven we een onvergetelijke dag uit maar er is een hoger doel. Onze missie is eenvoudig en krachtig. De natuur helpen het tij te keren. Dit doen we door te werken aan soortbehoud en natuurherstel wereldwijd. We willen zo veel mogelijk mensen binnen en buiten de Diergaarde inspireren om ook de natuur te beschermen. Together we bring nature back to life! Je leest hier alles over in het Masterplan 2050 .

Blijdorp werkt aan deze missie door diverse populatiemanagement programma’s te coördineren, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en de samenwerking op te zoeken met natuurbehoudsorganisaties wereldwijd. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

Wat bieden wij

We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, een salarisindeling afhankelijk van opleiding en ervaring in loonschaal XI (minimaal € 4.048,70 en maximaal € 5.178,57 bruto per maand op fulltime basis). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 6,75%, bouw je pensioen op bij pensioenverzekeraar ABP, kun je collectiviteitskorting krijgen bij zorgverzekeraar CZ, een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten en heb je 190 verlofuren per jaar (op basis van 38 uur per week). Je ontvangt gratis toegang tot Diergaarde Blijdorp en de mogelijkheid tot voordelige toegang bij andere dieren- en attractieparken in binnen- en buitenland. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

Meer weten?

Neem voor vragen contact op met Ferry Drost (ICT Regisseur | 06-34485971), of via onze afdeling HR.

Solliciteren?

Gaat jouw groene hart sneller kloppen van deze vacature en wil jij je steentje bijdragen aan onze ambities voor soortbehoud en natuurherstel? Dan zien we je reactie graag voor dinsdag 11 juni a.s. met belangstelling tegemoet. Voldoet jouw profiel nog niet aan alle wensen, maar wil je wel graag in aanmerking komen voor deze functie? Voel je ook dan vrij om te solliciteren.

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Een VOG is een vereiste als je bij de Diergaarde komt werken.

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha