Educatieve vrijwilligers

Diergaarde Blijdorp is op zoek naar

 Educatieve vrijwilligers

 

DE AFDELING EN WERKZAAMHEDEN

De vrijwilligersorganisatie van Diergaarde Blijdorp valt onder de afdeling Natuurbehoud, Educatie en Onderzoek en telt momenteel 180 vrijwilligers die zich met verschillende activiteiten bezighouden. De vrijwilligers die wij nu kunnen gebruiken zullen het publiekslaboratorium en/of het natuurbehoudscentrum (beide in het Oceanium) gaan bemensen.

Informatiepunten

Op vaste plaatsen in Diergaarde Blijdorp informeer je als vrijwilliger ons publiek over diverse diersoorten, hun bestaan in de natuur en hun leven in de dierentuin. Ook verstrek je informatie over de mate van bedreiging en de rol van Diergaarde Blijdorp daarin. Ter ondersteuning worden bij deze manier van informatie verstrekken diverse materialen gebruikt (o.a. schedels, huiden en foto’s). Vaste infopunten in het Oceanium zijn het publiekslaboratorium en het natuurbehoudscentrum. De vaste infopunten worden gedurende het hele jaar dagelijks bemand.

Rondleidingen

Daarnaast geven wij onze bezoekers een kijkje (letterlijk én figuurlijk!) achter de schermen! Zowel op weekdagen als in het weekend worden bezoekers op afspraak rondgeleid en geïnformeerd door onze vrijwilligers. In de schoolvakanties worden geen rondleidingen gegeven, in verband met de grote drukte in de Diergaarde.

WAAR ZIJN WIJ NAAR OP ZOEK?

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor onze missie. Je bent als vrijwilliger minimaal 2 tot 3 dagdelen per maand (+ 2 uur per keer) beschikbaar, uiteraard in overleg. We spreken dus over vrijwilligerswerk, maar wél met duidelijke afspraken en zeker niet vrijblijvend.

WAAR KOM JE WERKEN?

Diergaarde Blijdorp is met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Al deze mensen geven we een onvergetelijke dag uit maar er is een hoger doel.

Onze missie is eenvoudig en krachtig. De natuur helpen het tij te keren. Dit doen we door te werken aan soortbehoud en natuurherstel wereldwijd. We willen zo veel mogelijk mensen binnen en buiten de Diergaarde inspireren om ook de natuur te beschermen. Together we bring nature back to life! Je leest hier alles over in het Masterplan 2050.

Blijdorp werkt aan deze missie door diverse populatiemanagement programma’s te coördineren, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en de samenwerking op te zoeken met natuurbehoudsorganisaties wereldwijd. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

WAT STAAT ER TEGENOVER

Wat stelt Diergaarde Blijdorp tegenover jouw inzet? Allereerst de (gratis) cursus, maar verder bieden wij u o.a. een kleine reiskostenvergoeding, een persoonlijke toegangskaart voor Diergaarde Blijdorp en andere dierentuinen en korting in de horeca en winkel van de Diergaarde.

MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze afdeling Natuurbehoud, Educatie en Onderzoek via mailadres educatierooster@diergaardeblijdorp.nl.

ENTHOUSIAST?

Gaat jouw groene hart sneller kloppen en wil jij je steentje bijdragen aan onze ambities voor soortbehoud en natuurherstel? Dan zien we graag het ingevulde aanmeldingsformulier retour.

Sollicitatieformulier

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Please check the recaptcha