Deze vacature is verlopen

Waterkwaliteitsbeheerder

Diergaarde Blijdorp is met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Zij zet zich in voor natuurbehoud door haar fokprogramma’s, onderzoek, educatie en ondersteuning van natuurbehoudsprojecten wereldwijd. Wij willen onze bezoekers inspireren om van de natuur te houden en te beschermen. Wij doen dit door onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een botanische tuin. Met haar 21 rijksmonumenten draagt Blijdorp bij aan het cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Blijdorp bestaat  164 jaar, is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

 

Bij ons zorgen naast de dieren, 160 medewerkers, 350 vrijwilligers en vele seizoensmedewerkers voor die bijzondere ontmoeting. De Diergaarde wordt aangestuurd door onze Directeur-bestuurder en is verdeeld in drie clusters: Parkmanagement, Dagbezoek & Evenementen en Dier & Plant. Onder Dier & Plant valt de afdeling Waterbeheer. Deze afdeling zorgt voor de waterkwaliteit van al onze in aquaria levende dieren. In verband met pensionering van onze huidige collega ontstaat een mooie kans voor een   

Waterkwaliteitsbeheerder

(38 uur per week)

De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor alles wat met Waterbeheer te maken heeft. In ons Oceanium stroomt circa 7 miljoen liter water uit de Atlantische Oceaan. En in het bassin van de ijsberen nog eens 1 miljoen. Jij zorgt samen met jouw team van 2 Procesoperators voor een optimale kwaliteit van dit water. Je beheert het waterzuiveringssysteem en coördineert alle taken voor de filterinstallaties. Je monitort en verricht chemische analyses ten aanzien van de waterkwaliteit. Je past waar nodig zuiveringsprocessen aan op basis van wat je constateert. Hiermee voorkom je preventief problemen in onze waterkwaliteit en je lost proactief acute problemen op. Je zorgt voor het beheer en onderhoud van laboratoriumapparatuur, het bestellen en opslaan van chemicaliën en afvoeren van chemisch afval. Je neemt deel aan onderzoeksprojecten, overlegt met de betrokken dierverzorgers, dierenarts en veterinair analisten en begeleidt en coacht studenten.

Wat verwachten wij van jou?

  • Afgeronde relevante HBO/WO opleiding.
  • Ervaring in een soortgelijke functie.
  • Op de hoogte van actuele wet en regelgeving rond het beheer en opslaan van chemicaliën.
  • Betrokken, flexibele, gastgerichte teamplayer met passie voor water, onderzoek en analyses.
  • Accuraat, oplossingsgericht, analytisch, betrouwbaar, deskundig, kritisch, communicatief sterk, overtuigend en besluitvaardig.

Wij bieden

Een verantwoordelijke functie met veel zelfstandigheid en ruimte voor ontwikkeling en ideeën binnen je vakgebied, bij een superleuke organisatie met een betekenisvolle missie en informele werksfeer. Het betreft in eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, ABP pensioen en 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast ontvang je vele medewerkersvoordelen zoals gratis toegang tot onze mooie dierentuin en de mogelijkheid tot voordelige toegang tot andere dierenparken voor jou en je gezinsleden. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

Meer weten?

Kijk op onze site. Bel voor inhoudelijke vragen over de functie naar Janno Weerman (Operationeel Manager Dier & Plant) via 06-14634565 of mail naar j.weerman@diergaardeblijdorp.nl. Neem voor alle andere vragen contact op met onze afdeling HRM.

Solliciteren

Ben jij een échte Blijdorpert met een Rotterdamse mentaliteit en wil jij ook werken in de leukste dierentuin van Nederland? Solliciteer dan vóór 10 januari a.s.. We zien je reactie met belangstelling tegemoet!

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen