Vrijwilligers infopunten en rondleidingen

Een grote groep vrijwilligers ondersteunt Diergaarde Blijdorp met verschillende activiteiten zoals het geven van informatie over onze dieren aan de bezoekers en het schminken van kinderen.

Infopunten

Op vaste plekken in Diergaarde Blijdorp wordt het publiek geïnformeerd over diverse diersoorten, hun bestaan in de natuur en hun leven in de dierentuin. Hierbij worden materialen gebruikt zoals schedels, huiden en opgezette dieren. In het publiekslab van het Oceanium vertellen vrijwilligers aan de hand van waterproeven en microscopische waarnemingen over o.a. voedselkweek voor aquariumvissen. Deze infopunten worden het hele jaar bemand.

Rondleidingen

In Diergaarde Blijdorp kan het publiek ook een kijkje achter de schermen nemen onder begeleiding van een vrijwilliger. Op doordeweekse dagen en in het weekend, van september tot en met juni, worden bezoekers enthousiast rondgeleid op plekken in de dierentuin waar bezoekers normaal niet kunnen komen.

Aanmelden als vrijwilliger

Heb je interesse om vrijwilliger te worden in Diergaarde Blijdorp? Dat kan. Hieronder kun je een inschrijfformulier insturen.

Na ontvangst nodigen wij je uit voor een informatie-/kennismakingsavond met onder andere een kort intakegesprek.

Na deze avond volgt een basiscursus. Deze cursus duurt maximaal 4 dagdelen. Wordt de basiscursus met goed gevolg afgerond, dan wordt je een vervolgcursus aangeboden. Deze vervolgcursus richt zich op één van de twee hiervoor genoemde activiteiten en wordt gegeven gedurende een aantal dagdelen, afhankelijk van de activiteit. Alle cursussen worden op dit moment op zaterdag gegeven. Na de opleidingsperiode begint dan het echte werk.

De inzet die Diergaarde Blijdorp van de vrijwilligers vraagt verschilt per activiteit, maar komt neer op minimaal 2 tot 3 dagdelen per maand (+ 3 uur per keer). We spreken dus over vrijwilligerswerk maar wel met duidelijke afspraken.

Wat stelt Diergaarde Blijdorp tegenover je inzet?

Allereerst is daar de cursus, maar verder bieden wij je o.a. een kleine reiskostenvergoeding, een persoonlijke toegangskaart voor onze dierentuin en ontvang je gratis het abonnementhouders-magazine De Giraffe.

Ben je minimaal 18 jaar en geïnteresseerd in onze vrijwilligersactiviteiten dan nodigen wij je uit om het inschrijfformulier aan ons te sturen.

Heb je nog vragen dan kun je Peter van Dordrecht telefonisch bereiken, op dinsdag van 09.00 uur tot 16.00 uur via 010 443 14 39.

Veel vragen krijgen we over het werken met dieren. In Blijdorp zijn er geen vrijwilligers bezig met de verzorging van onze dieren, het opruimen van poep, voeren van onze dieren, repareren van hekken, etc.

Sollicitatieformulier

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag