Deze vacature is verlopen

Veldonderzoeker

Voor onze Caribbean Hub, onderdeel van de afdeling Natuurbehoud, Educatie en Onderzoek (NEO), zijn wij voor het project RoffaReefs  op zoek naar een energieke, zelfstandige, enthousiaste en gemotiveerde

Veldonderzoeker

Standplaats: Bonaire | 38 uur per week

 

DE FUNCTIE & AFDELING

RoffaReefs is een programma, oorspronkelijk opgericht en gevestigd in Diergaarde Blijdorp dat, door onderzoek te doen naar rifvissen en het kweken daarvan op zee, tot doel heeft de riffen te versterken. Inmiddels loopt het RoffaReefs project nu op Bonaire, waar jij dan ook komt te werken. Het is het eerste project van de nieuw opgerichte Caribbean Hub van Diergaarde Blijdorp, waarmee we gerichter met lokale partners aan in-situ natuurbehoud kunnen werken. Je zult echt pionieren en haalt hier dan ook energie uit!

Koraalriffen worden wereldwijd ernstig bedreigd door klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Hoewel de koraalriffen rond Bonaire nog steeds in een relatief goede staat verkeren, staan ze ook onder druk. Dit is des te meer het geval nu Stoney Coral Tissue Disease (SCTLD) en koraalverbleking momenteel zwaar van invloed zijn op de riffen. Rifvissen zijn essentieel voor de gezondheid van koraalriffen. Zo verhoogt het verwijderen van algen door grazende rifvissen het overlevingspercentage van jonge koralen en voorkomt het ziekten. Het in stand houden van de populatie rifvissen is cruciaal om de veerkracht van koraalriffen te vergroten. Het RoffaReefs-project draagt bij door rifvis populaties te herstellen door middel van een drijvende viskweeksysteen en door daarnaast een visvoortplantingskalender te ontwikkelen. De drijvende viskweeksysteem is ontworpen om pelagische viseieren uit te broeden en vislarven in-situ op te laten groeien. Dit doen de vislarven in een veilige omgeving om zo een voorsprong op het leven te krijgen.

Jouw standplaats zal Bonaire zijn. Hier zal jij veldwerk verrichten door het verzamelen van viseitjes om deze vervolgens in ons lab te analyseren en determineren. Je zal nauw samenwerken met de Caribbean Hub programma manager op Bonaire en collega’s in -en vanuit de Diergaarde.

WAAR ZIJN WIJ NAAR OP ZOEK?

We zijn op zoek naar een enthousiaste, zelfstandige en oplossingsgerichte collega die het leuk vindt om initiatief te nemen in een omgeving waar er nog geen ‘gebaande paden’ zijn. Ervaring in een soortgelijke rol en werkervaring binnen soortgelijke projecten in het buitenland is dan ook vereiste. Daarnaast heb je minimaal een HBO/ WO opleiding in de richting van (marine) biologie, ecologie, bos-en natuurbehoud of vergelijkbaar. Daarnaast:

 • sta je achter onze missie en visie en ben je bevlogen om met jouw kennis en kunde een steentje bij te dragen.
 • ben je bereid om te wonen en werken op Bonaire, Caribisch Nederland.
 • beheers je de Nederlandse- en Engelse taal goed. Het spreken van Spaans en Papiamentu is een pré.
 • heb je ervaring met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur in een experimentele context.
 • heb je ervaring met het verwerken en analyseren van onderzoeksgegevens, statistische analyses en het gebruik van relevante software.
 • beschik je over sterke analytische vaardigheden, nauwkeurigheid en een oog voor detail.
 • heb je brede kennis van en interesse in mariene ecosystemen, visgedrag en/of koraalriffen.
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en vermogen om kennis over te dragen aan verschillende doelgroepen.
 • ben je bereid studenten te begeleiden met stages en in het weekend te werken als de situatie daar om vraagt.
 • heb je ervaring met snorkelen, een duikbrevet is een pré.
 • ben je in het bezit van een rijbewijs B.

WAAR KOM JE WERKEN?

Diergaarde Blijdorp is met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Al deze mensen geven we een onvergetelijke dag uit, maar er is een hoger doel. Onze missie is eenvoudig en krachtig. De natuur helpen het tij te keren. Dit doen we door te werken aan soortbehoud en natuurherstel wereldwijd. We willen zo veel mogelijk mensen binnen en buiten de Diergaarde inspireren om ook de natuur te beschermen.  

Onze missie is daarom: Together we bring nature back to life!

Je leest hier alles over het Masterplan 2050. Blijdorp werkt aan deze missie door diverse populatiemanagement programma’s te coördineren, het doen van wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud, het verzorgen van educatie en de samenwerking op te zoeken met natuurbehoudsorganisaties wereldwijd. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

WAT BIEDEN WIJ?

We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, een salarisindeling afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal VI (€ 2.619,56 - € 3.174,13). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 6,75% en is er sprake van toelagen i.v.m. werken in het buitenland. Op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week) heb je recht op 190 verlofuren per jaar.

MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Tim van Wagensveld

SOLLICITEREN?

Gaat jouw groene hart sneller kloppen van deze vacature en wil jij je steentje bijdragen aan onze ambities voor soortbehoud en natuurherstel? Dan zien we je reactie graag voor 30 april met belangstelling tegemoet.

 

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Het verkrijgen van een VOG is een vereiste als je bij Blijdorp komt werken.

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen