Deze vacature is verlopen

Meewerkstage afdeling Strategische Partnerschappen

Diergaarde Blijdorp zoekt een HBO-stagiair op de afdeling Strategische Partnerschappen per februari 2023 voor 5 dagen per week. Kun je eerder starten of zoek je een stageplek van minder dan 5 dagen per week dan is dat uiteraard bespreekbaar!

Wat ga je doen in je stage?

 • Je werkt mee in de dagdagelijkse werkzaamheden van de afdeling Strategische Partnerschappen. Zo ben je het aanspreekpunt van onze relaties, verzorg je tegenprestaties voor onze dieradoptanten (samen met de dierverzorger draag je zorg voor een mooie ontmoeting met de bedrijven en hun geadopteerde dier) en onderhoud je ons content relatiemanagementsysteem (contact bijhouden, gegevens goed zetten, facturen sturen). Samen met al je collega’s in de Diergaarde zorg je ervoor dat onze partners zich welkom voelen;
 • Je gaat mee naar gesprekken met nieuwe mogelijke partners en zorgt ervoor dat er opvolging wordt gegeven aan de afspraken. Je vindt het leuk nieuwe mensen te ontmoeten;
 • Je denkt mee aan nieuwe acties en campagnes om financiering van nieuwe projecten mogelijk te maken en werkt hierin samen met de afdeling Marketing en Communicatie;
 • Je helpt mee met het organiseren van partner- en relatie-evenementen.

Wil je meer weten over de afdeling Strategische Partnerschappen?

De afdeling Strategische Partnerschappen bestaat sinds 2019. Je vormt samen met Natasja Schipper en Anna Feiner het hart van de organisatie als het gaat om partnerschappen, samenwerkingen met bedrijven, sponsoring, fondsaanvragen en relaties met overheden en andere belangrijke organisaties voor Diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk. Om onze tuin nog mooier te maken, de dieren nog betere verblijven te geven, onze 21 rijksmonumenten te restaureren en onderhouden én bij te dragen aan natuurbehoud en onderzoek doen we een beroep op sponsoren, fondsen, overheden, onze Vereniging Vrienden van Blijdorp en bezoekers.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een relevante HBO opleiding;
 • Je houdt van aanpakken en wordt enthousiast van de gedachte mee te werken in een bijzondere organisatie als Diergaarde Blijdorp;
 • Net als wij wil je je graag inzetten om onze bezoekers te inspireren goed voor de aarde te zorgen, die we delen;
 • Ervaring met projectmanagement is een pré. Een korte reistijd tot de Diergaarde is makkelijk;
 • Je kunt goed samenwerken en staat stevig in je schoenen.
 • Creativiteit is je middle name, bij tegenslag bedenk je meteen drie oplossingen;
 • Je bent spontaan en representatief. Even een partner of collega bellen om te vragen hoe het gaat en of je ergens mee kunt helpen, vind jij geen probleem;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Wat hebben wij jou te bieden?

Werken in Diergaarde Blijdorp is een beleving op zich. De meest bijzondere werkplek van Rotterdam, omringd door beschermde dieren vanuit alle continenten in 34 hectare groen midden in de stad. Jouw boterham eet je kijkend naar de grazende gelada’s, een grasetende bavianensoort uit Ethiopië. Achter je staat de Rivierahal, het grootste Rijksmonument van de 21 in de tuin. Herinneringen gaan hier hand in hand met een blik op de toekomst. We willen bezoekers inspireren goed voor de aarde te zorgen.

Je leert hoe je als stichting zonder winstoogmerk creatief moet zijn in het binden van al die fans, bezoekers en partners van Diergaarde Blijdorp. Gepassioneerde collega’s die alles over hebben voor de tuin, maar veelal druk zijn met het verzorgen van onze dieren of het verwelkomen van onze bezoekers, zien je daarom graag komen. Daarnaast zal je geen familieverjaardag meer kunnen afsluiten zonder gedeelde herinneringen aan Diergaarde Blijdorp. Diergaarde Blijdorp biedt geen stagevergoeding, anders dan een zeer waardevolle ervaring en een bijzondere vermelding op je cv. De stage is beschikbaar per februari voor een periode van 5 maanden.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Anna Feiner, Manager Strategische Partnerschappen, bereikbaar op 06 – 2204 9657. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je mailen naar a.feiner@diergaardeblijdorp.nl onder vermelding van ‘sollicitatie stage Blijdorp Strategische Partnerschappen’ met motivatie en CV of klikken op de sollicitatie button deze website.

Wil je meer weten over Diergaarde Blijdorp?

Diergaarde Blijdorp is met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. We zetten ons in voor behoud en herstel van biodiversiteit en willen zo veel mogelijk bezoekers inspireren om ook de natuur te beschermen. Blijdorp werkt aan deze missie door de coördinatie van Populatiemanagement Programma’s voor behoud van diersoorten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en samenwerking en ondersteuning van natuurbehoudsorganisaties wereldwijd.

Wij willen onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een botanische tuin. Met onze 21 rijksmonumenten dragen we bij aan het cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Blijdorp bestaat 165 jaar, is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

 

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen