Deze vacature is verlopen

Fondsenwerver/ Relatiebeheerder, 32 uur per week

Om onze ambities op het gebied van natuurbehoud en – herstel verder uit te bouwen is het team Marketing, Communicatie & Strategische Partnerschappen op zoek naar een enthousiaste:

 

Fondsenwerver/ Relatiebeheerder

32 uur per week

DE FUNCTIE EN AFDELING

Diergaarde Blijdorp is een bekende dierentuin gevestigd in Rotterdam. Als Fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategische partnerschappen en het werven van fondsen voor verschillende projecten. Wij zoeken een relatiebeheerder met een relevant netwerk in Rotterdam zowel binnen de vermogensfondsen, stichtingen als het bedrijfsleven. Samen met je collega’s van andere afdelingen ontwikkel je mogelijke projecten door naar projectvoorstellen en zoek je partners en mogelijke sponsoren om dit te financieren.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Je ontwikkelt en onderhoudt strategische partnerschappen met verschillende externe organisaties, bedrijven en stakeholders om de missie en visie van Diergaarde Blijdorp te ondersteunen.
 • Je identificeert mogelijkheden voor samenwerking met potentiële partners en zorgt voor een constructieve en duurzame relatie met hen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van fondsenwervingsplannen en het uitvoeren van gerichte fondsenwervingsactiviteiten om financiële middelen te verkrijgen voor de lopende en toekomstige projecten van Diergaarde Blijdorp.
 • Je neemt de leiding in het ontwikkelen en schrijven van projectvoorstellen voor subsidiegevers, vermogensfondsen, sponsors en donateurs.
 • Je werkt nauw samen met verschillende interne afdelingen, zoals Dier& Plant, Natuurbehoud, Educatie en Onderzoek (NEO) en marketing en communicatie om projectdoelstellingen te behalen en synergie te bevorderen.
 • Je volgt de ontwikkelingen in de markt en identificeert kansen voor nieuwe projecten en partnerschappen die bijdragen aan de groei en het succes van Diergaarde Blijdorp.
 • Je komt te werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega's.

WAAR ZIJN WIJ NAAR OP ZOEK?

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een relevant vakgebied, zoals Business, Marketing, Bedrijfskunde of een vergelijkbare studie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met aanvragen bij vermogensfondsen.
 • Ervaring in het werken met strategische partnerschappen is een pre.
 • Je hebt uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent  in staat om plannen om te zetten in praktische fondsenwervende acties on resultaten te behalen.
 • Je hebt affiniteit met de missie en doelen van Diergaarde Blijdorp en een passie voor natuurbehoud en dierenwelzijn.
 • Een relevant netwerk in Rotterdam en omgeving is een pré!

WAAR KOM JE WERKEN?

Diergaarde Blijdorp is met 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Al deze mensen geven we een onvergetelijke dag uit maar er is een hoger doel. Onze missie is het werken aan soortbehoud en natuurherstel wereldwijd en we willen zo veel mogelijk mensen binnen en buiten de Diergaarde inspireren om ook de natuur te beschermen. Blijdorp werkt aan deze missie door de coördinatie van populatiemanagement programma’s voor behoud van diersoorten, het doen van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van educatie en de samenwerking met natuurbehoudsorganisaties wereldwijd. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

WAT BIEDEN WIJ

Wij bieden een veelzijdige functie met veel ruimte voor eigen initiatief bij een organisatie met een betekenisvolle missie. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast dienstverband.

We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, een salarisindeling afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal VIII. Daarnaast ontvang je ABP pensioen, collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en 190 verlofuren per jaar (op basis van 38 uur per week). Je ontvangt gratis toegang tot Diergaarde Blijdorp en de mogelijkheid tot voordelige toegang bij andere dieren- en attractieparken in binnen- en buitenland. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Natasja Schipper, Strategische Partnerschappen.

SOLLICITEREN?

Gaat jouw groene hart sneller kloppen van deze vacature en wil jij je steentje bijdragen aan onze ambities voor soortbehoud en natuurherstel? Dan zien we je reactie met belangstelling tegemoet.

Vacature delen? Graag!

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen