Deze vacature is verlopen

Dierverzorger

Diergaarde Blijdorp is met bijna 1,5 miljoen bezoekers per jaar één van de best bezochte attracties van Nederland. Zij zet zich in voor natuurbehoud door haar fokprogramma’s, onderzoek, educatie en ondersteuning van natuurbehoudsprojecten wereldwijd. Wij willen onze bezoekers inspireren om van de natuur te houden en te beschermen. Wij doen dit door onze gasten een leerzame, inspirerende natuurbeleving te bieden. Een fijne dag uit vol bijzondere ontmoetingen in een botanische tuin. Met haar 21 rijksmonumenten draagt Blijdorp bij aan het cultureel erfgoed van de stad Rotterdam. Blijdorp bestaat  164 jaar, is een stichting zonder winstoogmerk, heeft de culturele ANBI-status en de gouden Green Key voor een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering.

Bij ons zorgen naast de dieren, 160 medewerkers, 350 vrijwilligers en vele seizoensmedewerkers voor die bijzondere ontmoeting. Blijdorp bevindt zich in een ontwikkelingsfase om de ambities vanuit haar Masterplan 2030 waar te maken. Naast dat we in 2030 een vooraanstaande positie willen hebben op het gebied van natuurbehoud en dierenwelzijn, willen we dé Rotterdamse ontmoetingsplek zijn voor nog meer bezoekers per jaar. Voor tijdelijke uitbreiding van ons team hebben we een vacature voor een enthousiaste  

Dierverzorger

voor 36 uur per week

De functie

Met passie en aandacht verzorg je de dieren binnen jouw afdeling en je maakt hun verblijven schoon. Je bereidt voedsel voor de dieren, voert ze en observeert dieren op hun gedrag en gezondheid. Je rapporteert en registreert gegevens over de dieren. Je richt dierenverblijven in en onderhoudt ze. Waar nodig assisteer je bij diertransporten en diergeneeskundige activiteiten. Je informeert onze bezoekers bij vragen over de dieren of tijdens voederpraatjes.

Wat verwachten wij van jou?

  • MBO-diploma Dierverzorging (niveau 3 of 4)
  • Werkervaring met exotische dieren bij andere dierentuinen.
  • Je vindt het geweldig om met iedere diersoort te werken; de dieren komen bij jou niets te kort.
  • Je houdt ervan om over dieren en je werk te vertellen en onze bezoekers een onvergetelijke ervaring te geven tijdens hun bezoek aan ons park.
  • Flexibel inzetbaar op wisselende tijden, van maandag tot en met zondag en op feestdagen.
  • Zorgvuldig, betrouwbaar, teamplayer, oog voor detail, verantwoordelijkheidsgevoel, communicatief, klant- en resultaatgericht, betrokken en energiek.
  • Op de hoogte van de huidige arbo-, milieuwetgeving en veiligheidsregels.

Wij bieden

Een uitdagende functie in een gezellig team bij een superleuke organisatie met een betekenisvolle missie en informele werksfeer. Het betreft een contract voor bepaalde tijd. We bieden arbeidsvoorwaarden op basis van de Dierentuin-cao, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring een salarisindeling in schaal III of IV (€1675-€2161), ABP pensioen, collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij CZ en 23 vakantiedagen per jaar op basis van 36 uur per week. Daarnaast ontvang je vele medewerkersvoordelen zoals gratis toegang tot onze mooie dierentuin en de mogelijkheid tot voordelige toegang tot andere dierenparken voor jou en je gezinsleden. Bovendien heb je profijt van aantrekkelijke kortingen in onze restaurants en Zoovenir-winkel.

Meer weten?

Mail voor inhoudelijke vragen over de functie naar Janno Weerman (Operationeel Manager Dier & Plant) of bel 010-4431455. Neem voor andere vragen contact op met onze afdeling HRM.

Solliciteren

Ben jij een echte Blijdorpert met een Rotterdamse mentaliteit en wil jij ook werken in de leukste dierentuin van Nederland? Solliciteer voor 22 januari a.s.. We zien je reactie graag tegemoet!

Sollicitatieformulier

Please check the recaptcha
Deze vacature is verlopen